Forma1-Live.hu

Gyári csapat lehet a Toro Rosso?

Gyári csapattá léphetne elő a Toro Rosso, amennyiben a Renault megvásárolná a csapatot.

Úgy tűnik, hogy a francia motorgyártó Renault komolyan gondolja a Formula1- es szerepvállalást. Egyre többször hallani a feltételezéseket, mely szerint akár készek lennének felvásárolni a Toro Rosso csapatot, akiket jelenleg is erőforrásokkal látnak el.

Több csapattal is tárgyalt már a francia cégóriás, de mindenképpen a faenzai istálló lenne számukra a legideálisabb, hiszen már ismerik őket, ráadásul nincsenek tele adósságokkal, mint a Sauber, vagy esetleg a Lotus.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatvezetője örülne ha létrejönne a megállapodás, hiszen ekkor már gyári csapatként előkelőbb pozíciókat is elfoglalhatnának.

“Jártak nálunk a Renault emberei, de még “csak” körbenéztek. Egyenlőre nem történt még semmilyen tárgyalás a megvételről.”- nyilatkozta Franz Tost.

“Nem létszükségletünk eladni a Toro Rosso csapatot, de készek vagyunk tárgyalni az esetleges adás-vételről is. A Toro Rosso a testvércsapatunk, eddig is segítettük egymást, ezután is fogjuk, függetlenül attól, hogy eladjuk-e vagy sem.”– fogalmazott a Red Bull Racing tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

Fotó: AFP