Forma1-Live.hu

Haas álom

Álomszerű bemutatkozáson van túl az újonc Haas istálló.

Az amerikai alakulat idén csatlakozott a mezőnyhöz, ráadásul nem is akárhogyan.

Az köztudott volt, hogy a csapat tulajdonosa, Gene Haas nem azért jött a Formula1 világába, hogy a mezőny végén kullogjanak. Ilyen szezonkezdetre azonban még ő sem számított, hiszen a verseny előtt az volt a fő céljuk, hogy befejezzék a futamot és tanuljanak.

Romain Grosjean, a csapat francia versenyzője azonban a hatodik helyen zárta az Ausztrál Nagydíjat, megnyugtatva a csapat vezetőit, hogy nem véletlenül igazolták le őt.

A Haas versenyautói ugyan a mezőny végéről indulhattak csak, ami részben a szerencsétlen időmérőnek volt “köszönhető”, ám a versenyen konstans tempót tudtak futni.

A sors fura fintora, hogy Grosjean remek stratégiája mellett, segített nekik az is, hogy csapattársa, Esteban Guttierez ütközött Fernando Alonso- val, aminek következtében rövid időre meg is szakították a futamot.

“Elképesztő versenyen vagyunk túl. Hihetetlen volt ez a bemutatkozás, pedig Ausztrália soha nem volt kedves hozzám. Csapatot váltok, és máris jön a jó eredmény. Ez számunkra felér egy győzelemmel. Sok területen kell még dolgoznunk, de ez a siker hatalmas erőt adott minden csapattagnak, így bizakodva várjuk a folytatást.”

Fotó: Charniaux / XPB Images