Forma1-Live.hu

HIVATALOS: Elhagyja a Ferrarit Montezemolo

Távozik pozíciójából a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.

Montezemolo úr már 23 éve a legendás olasz márka elnöke. A hírt maga az érintett olasz sportszakember is megerősítette egy hivatalos közleményben.

Arról, hogy a presidente elhagyja a Ferrarit, hetek óta hallani. Monzában nyilatkozott arról, hogy nem távozik posztjáról, most azonban hivatalosan is bejelentette lemond a vezetői székről.
Döntését azért hozta meg, mert állítólag a jövő hónapban mutatják be a New York-i tőzsdén a Fiat Chrysler Automobiles nevű vállalatot.

“Ebben a Ferrarinak jelentős szerep jut, az FCA társuláson belül. Ez egy új szakasz lesz a vállalaton belül és nekem az a feladatom, hogy mindenben támogassam a vezetőséget. Ezzel egy korszak ért véget és úgy határoztam, hogy 23 csodálatos év után távozom az elnöki székből.”

“A Ferrari a legcsodálatosabb vállalat a világon. Kimondhatatlanul nagy megtiszteltetés volt vezetni a céget. Nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel dolgoztam ebben a családban. Továbbra is Ferrari lesz a legfontosabb számomra.” – zárta beszédét Luca di Montezemolo.

Még hivatalos megerősítés nem érkezett Maranellóból, hogy ki váltja a leköszönő elnököt. Feltételezések szerint Sergio Marchionne, a Fiat ügyvezető-igazgatója veszi át a helyét.

Fotó: Steven Tee/LAT Photographic