Forma1-Live.hu

Hivatalos Grosjean választása

A francia Romain Grosjean jövője hivatalos formában is napvilágot látott.

A rutinos francia versenyző a szezon végén elhagyja a Lotus csapatot, hogy a jövőre bemutatkozó Haas istálló megalapozásában részt vehessen. Ezzel pedig el is kelt a Haas csapat egyik versenyzőülése.

Az amerikai újonc istálló tulajdonosa Gene Haas örömmel üdvözölte kötelékükben a francia pilótát:

“Előkelő helyen volt Grosjean a listánkon. Figyeltük a pályafutását, ami meggyőzött minket. Hatalmas előny számunkra, hogy egy olyan rutinos pilótát szerződhettünk, mint Romain, aki eddig minden szezonjában értékes pontokat tudott szerezni. Biztosak vagyunk abban, hogy tapasztalatával sokat tud segíteni a fejlődésünkben.”

Romain Grosjean is megfogalmazta érzelmeit, valamint elvárásait az amerikai istálló iránt:

“A médián keresztül értesültem az újonnan alakuló istállóról. Majd fokozatosan egyre több információval rendelkeztem. Látom a jövőbeni terveiket, amelyek teljesen mások, mint az eddig bemutatkozó kis csapatoké. Mindenki azon dolgozik, hogy mára bemutatkozó szezonban sikeres csapat legyünk. Senki sem szeret az utolsó pozíciókban autókázni. Szorosan együttműködünk majd a Ferrarival,ami hatalmas lehetőség lesz számunkra. Remek érés lenne rögtön a szezon elején világbajnoki pontokat szerezni, ám ez még a jövő kérdése.”

 

Fotó: haasf1team