Forma1-Live.hu

Hivatalos: Meghalt Jules Bianchi

Szombat hajnalban feladta a küzdelmet Jules Bianchi szervezete.

A versenyző családja is hivatalosan megerősítette a tragikus hírt:

„Mély szomorúsággal tudatják Jules Bianchi szülei, Philippe és Christine, testvére, Tom, valamint nővére, Melanie, hogy Jules tegnap este elhunyt Nizzáan. Jules egészen a végéig harcolt, mint mindig, de ma számára a csata véget ért. A fájdalmunk hatalmas és leírhatatlan. Szeretnénk megköszönni a nizzai kórház orvosi személyzetének a munkáját, akik szeretettel és odaadással ápolták Julest. Ezzel együtt köszönetet mondunk a japán kórháznak is, ahol közvetlen a baleset után viselték gondját Julesnek. Az összes többi orvosnak is köszönetet mondunk, akik az elmúlt hónapokban valamilyen formában részt vettek Jules ápolásában. Továbbá köszönjük Jules kollégáinak, barátainak, rajongóinak, és mindenkinek, akik demonstrálták a szeretetüket felé az elmúlt hónapokban, ami nagy erőt és segítséget jelentett számunkra ezekben a nehéz időkben. Nagyon sok embert érintett meg mindaz, ami Julesszel történt. Szeretnénk megkérni az embereket, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket ebben a nehéz időszakban, miközben megpróbáljuk feldolgozni Jules elvesztését.”

A versenyzőtársak, valamint az egész motorsport világa is egy emberként gyászolja az elhunyt fiatal francia tehetséget:

Jenson Button: Az éjjel egy igazán nagy tehetséget veszítettünk el. Nyugodj békében Jules. Őszinte részvétem a család és barátok számára.

Romain Grosjean: A legnagyszerűbb fickót veszítettük el, akivel valaha is találkozhattam. Hiányozni fogsz, nyugodj békében barátom.

Jean-Eric Vergne: Nem találok szavakat. Nagyon fogsz hiányozni barátom.

Valtteri Bottas: Erre a szomorú hírre ébredtem. Soha nem fogunk elfelejteni téged barátom, nyugodj békében.

Max Chilton: Leírhatatlan az a veszteség, ami a családot érte. Nem lehet elmondani, mekkora öröm volt számomra, hogy ismerhettem őt.

Daniel Ricciardo: Soha nem foglak elfelejteni tesó. Rengeteg szép időt éltünk meg, nagyon fogsz hiányozni.

Juan Pablo Montoya: Most hallottam, hogy Jules távozott. Imádkozom a családjáért és a barátaiért.

Martin Brundle: Nyugodj békében Jules. Szomorú nap ez a mai a sportágunknak. Megtisztelő volt, hogy ismerhettem őt.

Dario Franchitti: Nyugodj békében Jules. Kegyetlen világ ez a motorsport.

Jules Bianchi 25 évesen, 285 nappal súlyos Suzuka- i balesete után veszítette életét a Nizzai rehabilitációs központban, ma hajnalban 2 óra után.

Nyugodj békében Jules Bianchi.

Fotó: Charniaux / XPB Images