Forma1-Live.hu

Hosszabbíthatnak Räikkönennel

Kimi Räikkönen szerződése az idei év végével lejár, de a Ferrarinál készek a hosszabbítani, hiszen elégedettek a finn teljesítményével.

A tavalyi rossz szereplése ellenére a Jégember idei eddigi teljesítményével meggyőzte a vezetőséget arról kiérdemli a hosszabbítást. Bár Ausztráliában nem szerzett pontot, a csapata hibájából – rosszul rögzítették az egyik hátsó kerekét – Malajziában és Kínában is a negyedik helyen végzett.
Ezért is gondolják úgy, hogy Räikkönen az ideális csapattárs Vettel mellett.

A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene, számtalanszor kijelentette, hogy Räikkönen igazi csapatember, aki ugyanolyan fontos a csapatban, mint Vettel.

Az egész szituációt megkönnyíti az a tény is, hogy a finnel nem kell újratárgyalni semmit, hiszen szerződése 2+1 évre szól, azaz két év fix és opcióval 2016-ra. Tehát ha mindkét fél beleegyezik, automatikusan életbe lép a +1 év.
A következő hetekben beszélnek a hosszabbításról és a nyári szünetig véglegesíthetik azt.

Az olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport, szerint ha esetlegesen Räikkönen elhagyja Maranellót, akkor Lewis Hamilton lehetne a legjobb utódja. Ezzel csak az a probléma, hogy a britet szinte lehetetlen lenne kivásárolni a Mercedestől. Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo is a Ferrari látókörébe kerülhet ebben az esetben.