Forma1-Live.hu

Hungaroring 2021-ig hosszabbítva

Vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt, még öt évvel meghosszabbították a Hungaroring szerződését így 2021-ig, így addig biztos lesz magyar világbajnoki futam.

A megállapodást az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone, a magyar kormány részéről pedig Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írta alá két órával a 28. Magyar Nagydíj rajtja előtt a mogyoródi pályán.

Ecclestone kéréseinek megfelelően jövőre további fejlesztések és módosítások várhatóak a Hungaroringen.

“A magyar futam jövője mindig is biztosított volt, nagyon jó a kapcsolatom a szervezőkkel. Örülök, hogy ma meghosszabbítottuk a megállapodásunkat” – nyilatkozta az aláírás után Ecclestone.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: “az idei Magyar Nagydíj legfőbb pillanata számukra a mostani volt. Ezért dolgoztunk az elmúlt évben, s hasonló szellemben folytatjuk tovább a munkát. Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-ig biztosítva van a Magyar Nagydíj jövője.”

A mogyoródi pályán az idei versenyre 125 millió forint értékben épült új ambulancia, valamint a célegyenesben törmelékfelfogó-kerítés, amely 42 millió forintba került. 50 millió forintból felújították a sajtóközpontot, valamint egyes lelátók és jegyárusító helyek is megújultak.