Forma1-Live.hu

Húzza az időt a Ferrari

Egyenlőre nem fogják még elkapkodni Kimi Räikkönen szerződésének meghosszabbítását.

A 2007- es finn világbajnok jelenleg a Ferrari utolsó világbajnoka, aki remekül érzi magát a mostani vezetés mellett, de a szerződés hosszabbításra még várni kell. Räikkönen szerződése az idei szezon végén lejár, de rendelkezik egy hosszabbítási opcióval, amivel gond nélkül versenyezhetne akár 2016- ban is, mindez a teljesítménytől függ majd.

Maurizio Arrivabene, a Scuderia Ferrari tavaly kinevezett vezetője rendkívül elégedett versenyzője teljesítményével, de ez még jelenleg nem jelenti azt, hogy továbbra is együtt folytatják:

“Rendkívül elégedett vagyok Kimi- vel. egy igazán profi versenyző, aki akkor teljesít a legjobban, amikor nyomás alatt van. Éppen ezért nem akarjuk elkapkodni a szerződését, mert nem akarom, hogy a hosszabbítás után leeresszen kicsit. Ha mindenképpen válaszolnom kell a kérdésre, akkor igen, nagyon szeretném, ha Kimi maradna a csapatnál jövőre is. Ez csupán a teljesítményétől függ majd, de ismétlem, elégedettek vagyunk vele. Ha így haladunk, akkor nem látom semmi akadályát a közös jövőnek.”

Fotó: Photo4 / XPB Images