Forma1-Live.hu

Idén már nem nyerhet futamot a McLaren?

Bíztatóan kezdte a 2014-es versenyszezont a legendás brit, McLaren istálló.

A brit csapat mindkét pilótája, Jenson Button, valamint újonc csapattársa, Kevin Magnussen is dobogóra állhattak, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Azóta azonban, egy igen komoly hullámvölgybe került a csapat, mivel egészen Monte Carlo-ig képtelenek voltak a pontszerzésre is. A legutóbbi, Montreal-i Nagydíjon, a csapat brit világbajnok pilótáját, Jenson Button-t a negyedik pozícióban intették le a verseny végén. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ehhez az eredményhez hozzájárult Felipe Massa, valamint Sergio Perez versenyvégi balesete is.

Az istálló versenyigazgatója, Eric Boullier szerint elképzelhető, hogy csapata az idei szezonban nem tud versenyt nyerni.

“Egyenlőre csak a 4., vagy 5. erőt képviseljük a konstruktőrök között. Az autónk nem elég erős, így nem is lehetünk versenyképesek a lagjobbakkal szemben. Reálisan gondolkozva, sajnos ki kell jelentenünk, hogy idén nem lehet esélyünk versenyt nyerni. Szükségünk van időre, hogy újra az élen harcolhassunk.”-nyilatkozta kissé csalódottan Eric Boullier.

Fotó: Moy/XPB Images