Forma1-Live.hu

Ki lesz Grosjean utódja?

Az már biztossá vált, hogy Romain Grosjean az év végén távozik a jelenleg Lotus néven futó csapattól. Azonban hogy a következő szezonban ki versenyez a helyén az akkor már Renault néven futó istállónál, továbbra is kérdéses.

Felmerült már Verge, Palmer, Kvyat, Magnussen és Ocon neve is, azonban most egy új névvel bővült a lista. Nem mással, mint Jenson Butonnal, aki már korábban 2 évet eltöltött az akkor Benettonból Renault-vá alakult csapatnál.

Button nevét korábban a Williamssel is szóba hozták, ha esetleg távoznia kell a McLarentől, azonban a Williamsnél úgy néz ki marad a Massa-Bottas felállás.

Korábban úgy nézett ki, hogy ha Button távozik a McLarentől, akkor az azért lesz, mert a csapat akar megválni tőle, most viszont már nagyon úgy fest a dolog, hogy Button az, aki el akarja hagyni a süllyedő hajót.

Nemrégiben Ron Dennis úgy nyilatkozott, hogy mindkét pilótájukat megtartják a 2016-os idényre, ezt azonban Button se nem erősítette meg, se nem cáfolta meg, mindössze annyit mondott, hogy nem érdemes még erről beszélni, hiszen nincs még semmi.

Az, hogy Fernando Alonso mit fog szólni ahhoz, hogy csapattársa az ő korábbi bajnokcsapatához igazol, elég érdekes lehet, pláne ha a Renault versenyképesebb lesz jövőre, mint a Honda.

commons.wikimedia.org