Forma1-Live.hu

Ki lesz Massa csapattársa?

Úgy tűnik, hogy a Williams istálló pilótája, Valtteri Bottas fogja megindítani idén a pilótapiacot.

Bottas- t már többször is szóba hozták a Ferrari csapattal, ahol honfitársát, Kimi Räikkönent válthatná, ha az olasz csapat nem hosszabbít a világbajnokkal.

Ennek a pletykának a következménye, hogy a brit csapatnak is szét kell néznie a pilótapiacon, hogy kivel folytassák tovább. Felipe Massa ülése biztosnak tűnik, hiszen sokad virágzását éli a Williamsnél, ráadásul tőkeerős szponzorai vannak. A fő kérdés, hogy ki lenne a rutinos brazil pilóta társa.

Hírbe hozták a csapattal Jenson Button-t, mint lehetőséget, hiszen már jól ismerik egymást, ugyanis a brit világbajnok náluk kezdte pályafutását. Ez a lehetőség lenne valószínűleg a “legutolsó”, mivel Button elvileg jövőre is a McLaren-Honda versenyzője lehet.

Szóba került Nico Hülkenberg neve is, aki abszolút elérhető opció, ráadásul a fiatal német pilóta is dolgozott már a Williams csapattal, de neki át kellett adnia a helyét a dollár tízmilliókat hozó Pastor Maldonado-nak.

Sir Frank Williams alakulata figyeli Stoffel Vandoorne teljesítményét is, aki valószínűleg a GP2- es sorozat bajnoka lehet idén. Ez az opció is nehézkes lehet, mivel Vandoorne az ART csapat tagja, amely csapat elvileg 2017- ben szállna be a Formula1 világába, ráadásul a McLaren-Honda társistállójaként. Így a versenyzővel csupán egy szezonra tudnának aláírni, mivel a McLaren is számít a pilóta munkájára.

Persze ezek mind pusztán feltételezések, amíg ugyanis nem derül ki, hogy hol versenyez tovább Valtteri Bottas, addig nem is tudnak előrehaladott tárgyalásokról beszélni.

 

Fotó:Mark Thompson/Getty Images