Forma1-Live.hu

Kimi Räikkönen szezonjának vége

Kimi Räikkönen kiújuló hátfájdalmai miatt operálni kell, ezért az utolsó két futamon nem vesz részt, jelentette be Steve Robertson, a finn pilóta menedzsere. Finn lapértesülések szerint, a műtét csütörtökön lesz Salzburgban, és utána minimum négy hétig nem mozoghat.

Räikkönennek hátproblémái Szingapúrban kiújultak és Abu Dzabiban is csak fájdalomcsillapítókkal tudott rajthoz állni sőt már aludni sem tudott nélkülük. Nem halaszthatták tovább a műtétet, mert akkor a következő szezonja is veszélyben lett volna.

Így azonban kérdéses, hogy meg tudja-e őrizni második helyét az összetettben, hiszen jelen állás szerint 183 pontja van, az őt üldöző két versenyzőnek, Lewis Hamiltonnak 175 és Mark Webbernek 166.

A konstruktőri harcban a Lotus veszíthet ezzel a legtöbbet, mivel a 4. helyen állnak, mindössze 26 ponttal lemaradva a harmadik Ferraritól. Az utolsó két nagydíjon, Austinban és Interlagosban így valószínüsíthető, hogy a csapat harmadik pilótája, Davide Valsecchi lesz Romain Grosjean csapattársa.