Forma1-Live.hu

Kínában sem versenyezhet Alonso?

Ki kell hagynia a hétvégi Bahrein-i Nagydíjat Fernando Alonso- nak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) orvosai nem adtak rajtengedélyt a spanyol világbajnoknak.

Alonso Ausztráliában bukott hatalmasat, ezért kellett átesnie az orvosi vizsgálatokon a hétvégi verseny előtt. Sokáig úgy tűnt, hogy Alonso puszta horzsolásokkal megúszta balesetét, ám az újabb vizsgálatok kimutatták, hogy bordarepedése van, így pedig nem versenyezhet.

Az FIA orvosai biztonsági okok miatt, nem engedélyezik a spanyol versenyzését, ráadásul a Kína- i Nagydíj előtt is vizsgálatra kötelezik. Könnyen lehet, hogy akkor sem állhat majd rajthoz 2005-2006 világbajnoka.

Alonso csalódottan ugyan, de elfogadta az orvosok tanácsát:

“Rendkívül csalódott vagyok. Versenyző vagyok, így szomorúsággal tölt el, hogy odaérkezel a hétvégére, és akkor tudatosul, hogy nem indulhatsz el. Próbáltam elérni, hogy versenyezhessek, próbáltam elnyomni a fájdalmat, de az orvosok figyelmeztettek további kockázatokra is. Ausztrália után otthon pihentem, mivel fájdalmaim voltak, amik nem igazán múltak. Elküldtek CT vizsgálatra, ahol kisebb pneumothorax-ot (légmell) észleltek, majd bordarepedést is találtak. Ezért is nem versenyezhetek, mivel verseny közben, ahogy ülünk, olyan erőhatások érik a testünket, amely komoly kockázattal bírna. Akár a tüdőm is sérülhetne vezetés közben. Mindent meg kell tennem, hogy minimalizáljuk a kockázatot, és meg kell várni, amíg összeforrnak a bordáim. Ez lehet öt nap, vagy tíz, vagy akár tizenkettő is. Kína előtt újra át kell esnem különböző vizsgálatokon, akkor majd eldől, hogy ott végre vezethetek-e.”

Fotó: Florent Gooden / DPPI