Forma1-Live.hu

Kobayashi, Ericsson, van der Garde – melyik pilótapárossal nevez a Caterham

A Caterham még a mai napig nem jelentette be, hogy melyik pilótapárossal fog versenybe szállni a 2014-es szezonban. Sok találgatás jelent meg arról kivel szerződik a csapat, ám biztosat csak a hivatalos bejelentés után tudhatunk.

Jelenleg annyi bizonyos, hogy a következő versenyzők rúghatnak labdába a csapatnál: Kamui Kobayashi, Giedo van der Garde, Marcus Ericsson, Charles Pic.
Azonban különböző sajtókban különféle híresztelések láttak napvilágot, melyek szerint:

Speedweek című német lap arról számolt be, hogy Kamui Kobayashi és Giedo van der Garde lesznek a befutó pilóták. Kobayashi mellett a rajongóitól összeszedett 9 millió eurós támogatás és kellő tapasztalata szól, míg van der Garde mellett a támogatóktól befolyó 15 millió euró.
Szerintük a fiatal svéd tehetség, Marcus Ericsson nem fog bekerülni, bár mögötte 13 millió eurónyi érv áll, míg Kobayashi mögött csak 9 milliónyi, de a japán már tapasztalt F-1-es pilóta, hiszen korábban a Toyotánál és a Saubernél versenyzett.
Míg a franci versenyző Charles Pic távozik egy év után a csapattól és a Renault támogatásával a Lotus tesztpilótája lesz.
A csapat új tesztpilótája a holland származású, Robin Frijns lehet, aki állítólag 6 millió eurót fizetne a maláj gárdának.

Az Autosprint, neves olasz lap szerint nem Giedo van der Garde lesz Kamui Kobayashi csapattársa 2014-ben, hanem Marcus Ericsson, a fiatal svéd tehetség ülhet be második számú pilótaként. Azt ők is tényként közlik, hogy Charles Pic távozik a Lotushoz, viszont azt feltételezik, hogy van der Garde ülés nélkül marad 2014-ben.

Hogy melyik hír igaz, az hamarosan kiderül és beszámolunk a Caterham döntéséről.

 

autoweek.com