Forma1-Live.hu

Kobayashi és Ericsson a Caterham csapatnál

Teljessé vált a Forma-1 mezőnye! A Caterham istálló a mai napig várt a bejelentéssel, hogy 2014-ben milyen felállással indulnak a száguldó cirkuszban.

A két befutó versenyző, a tapasztalt, korábban a Saubert és a Toyotát megjárt Kamui Kobayashi és az újonc Marcus Ericcson lett. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy Giedo van der Garde és Charles Pic is távozik a csapattól. A holland a Sauberhez igazolt.

Kamui Kobayashi eddigi F1-es pályafutása során összesen 60 futamon állt rajthoz, először a Toyota majd később a Sauber színeiben. A svéd újoncnak számító Marcus Ericsson az elmúlt pár évben a GP2-es szériában versenyzett és az előző idényben az összetett hatodik helyén zárt.

„Csodálatos érzés ismét Formula-1-es versenyzőnek lenni és nagyon örülök, hogy a Caterhammel színeiben érhettem ezt el” – nyilatkozta Kobayashi.

A 23 esztendős svéd pilóta nagy izgalommal várja első szereplését a király kategóriában. Érdekesség, hogy 1991 óta ő lesz az első svéd a Forma-1-ben.

„Büszke vagyok és büszkék lehetnek erre a napra azok, akik segítettek Formula-1-es álmom megvalósításában. 2014-ben versenyezhetek Caterhammel, nagyon izgatottan várom a szezont, főként az első, ausztráliai versenyt.”– mondta Marcus Ericsson.

A gárda tesztpilótája és tartalékja idén Robin Frijns lesz.

Caterham F1 Team