Forma1-Live.hu

Komoly változások Maranellóban

A Ferrari a háttérben nagy átszervezésbe kezdett, hogy ismét az élen lehessenek. Szakembereket csábítottak el több top istállótól, új szélcsatorna, új szimulátorok, új főhadiszállás, egyszóval mindent beleadnak az olaszok.

Az olasz sportlap, a Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a Mercedestől, a Red Bulltól és a Lotustól is elcsábítottak szakembereket. a német gyári istállótól három elektronikai szakembert, a címvédő alakulattól szintén három specialistát és a Lotustól két aerodinamikai szakember érkezhet.
Eddig még nem cáfolták azon híreszteléseket sem, hogy a legendás Ross Brawnt is szerződtetni akarják, évi 5 millió euróért. A jelenleg boldog nyugdíjas éveit töltő Brawn egyenlőre nem kommentálta a megkeresést.

A fejlesztések egyik lépcsőfoka az új generációs szimulátor hadrendbe állítása, amit Fernando Alonso a jövő héten tesztelhet elsőként. Sokat várnak ettől a géptől, amit részben a csapat tesztpilótájának Pedro de la Rosanak köszönhetnek, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a szimulátoros világban. Könnyebbé válik számukra a fejlesztések tesztelése, különböző beállítások vizsgálata.

A Ferrari komolyan gondolja ezen struktúrális változtatásokat, amiktől nagy előrelépést várnak a következő szezonban. Hiszen egy céljuk van, a bajnoki cím.

f1fanatic.co.uk