Forma1-Live.hu

Kvyat maradni akar

Ameddig csak lehet, mindenképpen maradni akar a Formula1- ben Daniil Kvyat.

A Toro Rosso orosz versenyzője, a nyári szünet után újra versenyképes tempóra képes, valamint sokkal kiegyensúlyozottabb a teljesítménye is.

Mint ismert Kvyat a Spanyol Nagydíj előtt elveszítette ülését a “nagy csapat” Red Bull- nál, és visszahelyezték őt a Toro Rosso-ba, mivel a vezetőség szerint nem állt még készen az élcsapatra. Ez a pozíció csere azonban meg is látszott a pilóta teljesítményén, mivel rendre elmaradt csapattársától, Carlos Sainz- tól, ráadásul eléggé sértődötten is érezte magát a csere után.

A nyári szünetben azonban volt alkalma átrágni magát, feldolgozta a pozíció cserét, és egyre inkább kezd hozzászokni a Toro Rosso idei versenyautójához.

“Kényelmesebben érzem magam jelenleg, mint pár hónapja. Ez meglátszik a teljesítményemen is, bár ez kicsit csalóka lehet, mivel a a csapatunk kissé visszaesett és sokszor a pontzónán kívül csatázunk. De higgyék el, nagyon keményen dolgozunk, és mindent beleadok a vezetésbe, amit imádok. Őszintén szólva, pár hete inkább túlteljesítek ezzel az autóval. A jövőt illetően még nem sokat tudok mondani, és nem is akarok a szerződésre gondolni. Amint megszületik a döntés, mindenki meg fogja tudni. Van néhány dobogós helyezésem a Red Bull csapatával, szóval remélem ezek számítani fognak, mert imádom ezt a sportágat, és addig szeretnék itt maradni, ameddig csak lehetséges.”

Fotó:Octane Photographic Ltd.