Forma1-Live.hu

Ledolgozta a hátrányát a Renault?

A soron következő Montreal- i Nagydíjon kiderül, hogy a Renault erőforrásai hányadik erőt képviselik az idei szezonban.

Rendkívül gyengén kezdte az idei világbajnokságot a címvédő, Red Bull Racing alakulat, akik a visszaesésért elsősorban a francia motorgyártót okolják. Az eddig eltelt hat versenyt követően 99 világbajnoki egységgel, jelenleg a második helyen állnak a konstruktőri versenyben. A listát elképesztő fölénnyel a Mercedes Gp vezeti, 240 megszerzett ponttal.

A Renault erőforrásai, már a szezon előtti teszteléseken is megbízhatatlanok voltak. Szinte egyetlen értékelhető tesztet sem tudtak végrehajtani, ami igencsak hatással van az eddigi teljesítményre. Állandó problémáik akadnak a hajtással, valamint a hibrid rendszerrel.

A Renault szakembere, Remi Taffin szerint Montreálra azonban ledolgozzák a lemaradásukat.

“A szezon kezdetétől fejlesztjük az erőforrásainkat. Nagyon gyengén kezdtünk, szinte lehetetlen helyzetből. Azóta azonban rengeteg újítás érkezett, közelebb is kerültünk a riválisainkhoz. Ez a fejlesztési ütem Montrealban ér véget, akkor meg látjuk, hogyan is állunk a többiekhez képest. Magbízhatóbbakká kell tennünk az energiafelhasználást is, és akkor lesz esélyünk a szezon hátralévő versenyein.”-nyilatkozta Taffin.

XPB Images