Forma1-Live.hu

Lehetetlen helyzetben a Ferrari?

2014- re sem sikerült világbajnok versenyautót építeni Maranello-ban.

A Formula1 legpatinásabb versenycsapata, a Scuderia Ferrari 2008 óta nem tud konstruktőri világbajnokságot nyerni. Legutolsó világbajnok pilótájuk az a Kimi Räikkönen, aki az idei szezontól ismét csatlakozott a Ferrarihoz, de az eddigi öt futamon csak szenvedett a 2007-es világelső. A csapat másik pilótája, a kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso szerint körülbelül egy másodperces lemaradásban vannak az élmezőnyhöz képest. Márpedig egy ilyen jellegű lemaradás, ledolgozhatatlannak számít ebben a sportban.

“Nem létezik olyan ebben a sportágban, hogy csoda. Jelentős fejlesztésekkel mentünk Barcelonába is, de ezekből sem mind vált be. Ugyanúgy a hatodik-hetedik helyeken voltunk, szóval nem léptünk előrébb.”-mondta a spanyol világelső.

Hasonló véleményen van a Ferrari kétségbeejtő hátrányáról, a korábbi Forma1-es csapattulajdonos, Eddie Jordan is:

” Én úgy látom, hogy a Ferrari a híres történelme legsötétebb helyzetébe került. Válság uralkodhat a csapaton, amin nem tudom mikorra tudnak úrrá lenni. Egyenlőre képtelenek egy futamgyőztes versenyautót biztosítani a pilótáiknak, így esélytelenek a világbajnoki címre.”- nyilatkozta borúlátóan Jordan.

A Scuderia Ferrari idei legjobb eredménye egy dobogó harmadik foka, Fernando Alonso vezetésével, a szezon negyedik futamán, a Kínai Nagydíjon.

 

Fotó: Getty Images