Forma1-Live.hu

Lotus – Quantum Motorsport szerződés megköttetett

A Quantum Motorsports konzorcium vezetője vasárnap esti nyilatkozatában elmondta, hogy megszületett az egyezség a Lotus istállóval.

A cég 35%-os részesedést vásárolt meg a csapattól, így az elindult a stabilitás eredményező úton és jövője biztosított a Forma-1-ben.
A felek már régóta tárgyaltak az együttműködésről, végül az Abu Dhabi Nagydíj után véglegesítették azt és már csak az enstone-i gárdát tulajdonló Genii Capitalnak kell aláírni.

„Nem volt kétséges, hogy a társulás létrejön. Elmondhatom azt is, hogy cégünk teljesítette a megállapodás rá eső részét.” – mondta Mansoor Ijaz, a Quantum Motorsports vezetője.

Természetesen a csapat így tartozásait rendezni tudja még Kimi Räikkönen felé is, akitől a Quantum Motorsports vezére is elnézést kért.

„Elnézést kértünk természetesen Kimi Räikkönentől! Nem az az egyetlen célunk, hogy megérdemelt fizetését megkapja, hanem hogy a többi munkavállalót is kárpótolni tudjuk az elszenvedett sérelmekért, amiért a média ilyen negatívan állította be őket.” – zárta nyilatkozatát Mansoor Ijaz.