Forma1-Live.hu

Lotus: sztrájk – kacsa

A Lotus cáfolja, hogy sztrájkolni akarnak munkásai

Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Lotus Forma-1-es csapata azoknak a médiajelentéseknek, melyek szerint a csapat pénzügyi gondjai miatt gyakorlatilag a túlélésért küzd.

Az már korábban is ismert volt, hogy nem fizették ki időben Kimi Räikkönen járandóságát, a német sajtóban azonban nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, a csapat több mint 100 millió eurós tartozást halmozott fel, személyzete sztrájkkal fenyegetőzik, a tartalékalkatrészek pedig kifogyóban vannak, mert a beszállítók sem kapták még meg pénzüket a csapattól.

A Lotus tulajdonosa, a Genii Capital nemrég a csapat 35 százaléknyi tulajdonrészét ruházta át az Infinity Racing nevű vállalatra, az üzletet azonban valójában még nem véglegesítették – ezt Eric Boullire csapatfőnök is elismerte.

„Van némi csúszás, de néhány napon belül rendezzük a dolgot. Lassan tudjuk csak véglegesíteni azt a csomagot, amely biztosítja a csapat jövőjét, de rendezni fogjuk” – mondta a szakember az MTV3 finn televíziós csatornának.

Marca című spanyol lap eközben arról ír, a Lotus hivatalosan iscáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a gárda nem tudta kifizetni munkavállalóit, akik emiatt sztrájkkal fenyegetőznek.