Forma1-Live.hu

Ma ülésezik a Stratégiai Csoport

A mai napon ül össze a Formula1 vezetősége, illetve a csapatok vezetői.

A kereskedelmi jogok tulajdonosa, Bernie Ecclestone, a Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) szakemberei, valamint a Ferrari-, McLaren,- Williams-, Red Bull-, a Mercedes-, és a Force India vezetői, a sportág jövőjéről fognak ma több órán keresztül ülésezni.

Előtérbe fog kerülni a téma, amely szerint a csapatok az idei szezonra bevezetett maximális négy erőforrás helyett, öt motorral rendelkezhessenek a szezon során. Ezt először mindenki üdvözölte, ám az idő haladtával néhányan megvétózták, mivel a motorgyártók csak akkor adnának még egy motort, ha azért plusz pénzt kapnának.

Jó lenne végre arról is megegyezni, hogy 2017- től milyen motorformulával szeretnének jelen lenni a sportágban.

Bernie Ecclestone azonban nem vár átütő sikert a mai találkozótól:

“Le fogunk ülni tárgyalni a folytatásról, de nem fogunk előrelépni semmiben. Nagy valószínűséggel annyit fogunk csak elérni, hogy megegyezünk egy további tárgyalás időpontjáról.”

Az FIA elnöke, Jean Todt azonban bízik az ülésezés sikerében:

“Remélhetőleg olyan témákban fogunk dönteni, ami érdeke a sportágnak. Ott lesznek a csapatok vezetői, akik szerintem a napirendi pontokra megfelelő javaslatokat tesznek majd, így remélhetőleg gyorsan haladhatunk. Sok dolgot kell tisztáznunk, ehhez pedig most ott lesz mindenki, akit érintenek a dolgok. Remélem sikeres tárgyalásunk lesz, és a megegyezéseket előterjeszthetjük, a Forma1 Bizottságának, majd utána a Világtanácsnak.”

Fotó:© Pan Images