Forma1-Live.hu

Maldonado karrierje végéhez közeledik

Pastor Maldonado Forma-1-es karrierje a végéhez közeledhet, mivel venezuela új sportminisztere megszüntetné a versenyző támogatását.

Maldonado fő szponzora, a venezuelai állami olajtársaság (PDVSA), melynek eddigi pályafutását köszönheti. Azonban a jelenlegi miniszter azon a véleményen van, hogy más sportágakat kellen támogatni, amiben hazája sikereket érhetne el. Maldonado eddigi egyetlen futamgyőzelme óta (2012-ben a Spanyol nagydíjon) semmit sem tud felmutatni, hacsak azt nem, hogy folyamatosan töri a versenygépét.

Az újonnan kinevezett sportminiszter, Antonio Alvarez a következőképpen nyilatkozott a venezuelai sport jövőbeli támogatásáról:
“Tisztában vagyok azzal, hogy sok ellenséget szerzek, de a továbbiakban egyetlen dollárt sem adunk a motorsportokra. Mást kell előtérbe helyezni, olyan sportágakat kell ezentúl támogatni, melyek előrébb viszik az országot.”

A Forma-1-es versenyző egyetlen esélye, hogy más szponzorokat keres, hogy jövőre is maradni tudjon a király kategóriában, mert jelen pillanatban pusztán az eredményei alapján nem túl sok esélye van.

ofsajd.onet.pl