Forma1-Live.hu

Maldonado továbbra is motivált

Pastor Maldonado biztos benne, hogy hamarosan pontokat tud szerezni, annak ellenére, hogy eddig a 14. helynél előrébb nem sikerült végeznie.

Az eddigi  hét futamon mindössze négy alkalommal ért célba és sorozatosan megbízhatósági problémákkal küszködött. Számos hibát is vétett a venezuelai és 4 büntetőpontot is összeszedett.
Ennek ellenére Maldonado továbbra is nagyon motivált és szerinte hamarosan pontokat is fog szerezni.

“Nagyon motivált vagyok, hiszen még számos versenyhétvége áll előttünk. Az Európai futamok nagyon fontosak számunkra, úgyhogy keményen dolgozunk és mindent megteszünk a jó helyezésekért és a világbajnoki pontokért. Mindannyian tudjuk a dolgunkat és mindent beleadunk. Ugyanakkor csalódottak vagyunk, mert sikereket akarunk elérni, de pozitív a hozzáállásunk. Az autó sokat javult sebesség terén és ha a végére érünk a megbízhatósági hibáknak, akkor már pontokért fogunk harcolni. És ha ezt elértük, tovább fogunk harcolni a több pontért és a dobogós helyezésekért. Láthattuk, hogy a Mercedes is legyőzhető, nekik is volt az autó megbízhatóságával problémájuk Kanadában.” 

Annak ellenére, hogy nehezen indul a szezon Maldonado minden hétvégén egyre közeleg ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autóból.

“Még mindig keményen dolgozom és még megvan a lehetősége annak, hogy valami jót is elérjünk. A szezon harmadánál tartunk, amely nagy kihívások elé állított minket, de még mindig vissza van az év kétharmada, sok pálya, amin jók lehetünk. Minden versenyre azzal a céllal érkezünk, hogy az legyen a legjobb hétvégénk és a lehető legnagyobb teljesítményt tudjuk kivenni az autóból és magunkból.”

kmph.es