Forma1-Live.hu

Marchionne veszi át Montezemolo helyét

Tegnap hivatalosan is bejelentették Luca di Montezemolo távozását és kinevezték utódját, a Fiat elnökét, Sergio Marchionnet.

Montezemolo október 13.-áig vezeti még a csapatot, annak ellenére, hogy szerződése 2017-ig szólt. A Fiat elég nagyvonalú végkielégítést ad az olasz szakembernek, közel 27 millió eurót folyósítanak szakaszosan.

Luca di Montezemolo meg van győződve arról, hogy a Ferrari hamarosan ismét meghatározó lesz a Forma-1-ben. Erről az újonnan kinevezett elnök is hasonlóképpen vélekedik és biztosította partnereiket és közvéleményt arról, hogy mindent meg fognak tenni a célok elérése érdekében.
Marchionne elmondta, hogy nagyon csalódottak voltak az elmúlt szezonok láttán, melyek indokolatlanul is gyengén sikerültek és ezért gondolták, hogy változásokat eszközölnek. Elejét vette a feltételezéseknek is, leszögezte, hogy jelenlegi pilóta felállásukkal fognak a jövőben versenyezni, így sem Fernando Alonsonak, sem pedig Kimi Räikkönennek nem kell aggódnia a jövőt illetően.

Rávilágított a Ferrari jelenlegi fő problémájára, ami maga az erőforrás és mivel az idei idényben már nem sokat tehetnek a javítás érdekében, így gőzerővel a 2015-ös fejlesztésekre helyezik a hangsúlyt, ami a motort illeti.
Arról is biztosította a közvéleményt, hogy a Ferrari a Forma-1-ben marad, nem tervezik elhagyni a királykategóriát.