Forma1-Live.hu

Massa: a Williams jó úton jár

Felipe Massa nyolc év versenyzés után megvált korábbi csapatától, a Ferraritól és egy másik nagy múlttal rendelkező alakulathoz igazolt, a Williamshez. A jerezi tesztelésen kipróbálhatta a grove-i gárda versenyautóját és elégedett a tapasztaltakkal. Ahogy fogalmazott „ők tudják, hogy kell versenyautót építeni”.

Az utóbbi években a Williams istálló nem ért el kimagasló eredményeket és a tavalyi szezon felettébb rosszul sikerült a briteknek. Massa azonban azt nyilatkozta, hogy a csapatnál mindenki úgy vélekedik, hogy a 2014-es szezon sikereket hoz számukra és tele vannak önbizalommal

„A tesztelés nagy önbizalmat adott a csapatnak, nekem és Valtterinek is. Úgy látom, hogy az emberek nagyon elégedettek és mosoly van mindenki arcán. És úgy hiszem, ez a legfontosabb most a jó munkához.”

Ugyanakkor hozzátette, hogy a jó kezdés szükséges volt a csapat számára, de önmagában nem szolgál elegendő információval ahhoz, hogy messzemenő következtetések levonjanak le belőle. Előttük álla a szezon és az újítások miatt óriási kihívások várnak rájuk és az egész mezőnyre.

„Rengeteg munka áll előttünk és a kezdés is viszonylag messze van, így még korai bármit is kimondani. Ez még csak az első teszt volt és a szabályváltozások miatt nem lehet az erőviszonyokat pontosan felmérni…. Akár pár nap alatt minden megváltozhat, viszont elégedett vagyok a csapattal, jobbak, mint ahogy vártam. Remek szakemberek, igazi profik, akik tudják, hogyan kel egy Forma-1-es autót megépíteni.” – mondta a brazil pilóta.

„Éppen ezért mosolygom most, mert egy versenyképes gárdával dolgozhatok együtt.”