Forma1-Live.hu

McLaren: Button megy, Alonso jöhet?

Jenson Button könnyen lehet, hogy távozik a wokingi alakulattól, helyére az első számú kiszemelt Fernando Alonso.

A McLaren teljes erővel a 2015-ös szezonra készül, amikor is a Honda csatlakozik hozzájuk. Nagy átalakítások folynak a háttérben és ahogy Eric Boullier fogalmazott, szerződésük a Hondával egy új irányvonalat hoz magával és egy ütőképes csomagot kell összerakniuk ahhoz, hogy bajnokok lehessenek.

Egyre több arra utaló jel van, hogy Ron Dennis év végén megválik Jenson Buttontól, nem hosszabbítják meg a brit versenyző szerződését. Az ifjonc Kevin Magnussen nincs veszélyben a csapatnál, hiszen ő a jövőt, míg Button a múltat képviseli. Ron Dennis többször is nyilatkozta, hogy leszerződtetné Alonsót, de hozzátette, hogy akár két top pilótát is megszereznének. Jenson Button csak a legutolsó opciójuk, hiszen kezd motiválatlan lenni és formája sem a régi.
A McLarennel több versenyzőt is hírbe hoztak 2015-től. Az első számú jelöltjük a Ferrari pilótája, Fernando Alonso, aki jelenleg karrierje csúcsán szenved a Maranellói gárdánál. Ugyanakkor Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen neve is felmerült a brit alakulatnál.

 

dailystar-uk.co.uk