Forma1-Live.hu

McLaren: Javulást várunk Ausztriában

A McLarennél abban bíznak, hogy az Osztrák nagydíjra elkészülő, komoly fejlesztési csomag, jelentős előrelépést hoz a csapatnak.

A jó szezonkezdet után nagy mértékben visszaesett a csapat teljesítménye, az eddigi hét futamból háromszor még pontot sem szereztek. A csapatátszervezés után, Ausztriában újabb, jelentős fejlesztésekkel készülnek és bíznak abban, ha nem is szerzik meg a győzelmet, de az élmezőnyben tudnak végezni. Ám a csapatfőnök, Eric Boullier tudja, hogy nem feltétlenül kell csodát várni.
” A lényeg az, hogy honnan indultunk. Az idén olyan autót sikerült összerakni, aminek nem volt elegendő leszorító ereje és mindemellett a csapat egy szerkezeti átalakuláson is átesett. Az Osztrák nagydíjra elkészülő csomaggal, úgy gondolom, előre tudunk lépni, csökkenteni tudjuk a hátrányunkat, azonban futamgyőzelemre senki se számítson.” – nyilatkozta a szakember.

Nem csak az újítások, hanem a szerkezeti átalakítások a csapaton belül is kezdik kifejteni hatásukat, ahogy Jenson Button is fogalmazott “megfelelő irányba tartunk”.

A brit pilóta úgy látja, hogy Ron Dennis aktív visszatérése is jelentősen lendít a gárdán, továbbá a folyamatos megbeszélések a csapatfőnökkel és a mérnökökkel, ami ezidáig nem volt ilyen intenzív a McLarennél.
“Jó újra Ront a pályán látni és úgy vélem, ez nagyon pozitívan hat a csapatra. Eric hajtja a csapat egészét, minden edzés előtt és után és ami a legjobb többet beszélget velünk, ehhez nem voltunk hozzászokva. Fontos neki a visszajelzésünk, megérti, mi az ami jó az autóban és még mire van szükségünk.”

A nyilatkozatokból látszik, hogy a McLaren újult erővel, pozitív hozzáállással fejlődésnek indult csapat szinten. Hogy ez mire lesz elég, szereznek-e idén futamgyőzelmet, nehéz előre megjósolni.