Forma1-Live.hu

McLaren: nem meghibásodás, hanem a szél az oka a balesetnek

Fernando Alonso tegnap elszenvedett balesetét vizsgálta ki a McLaren-Honda csapata és teljes mértékben kizárták a műszaki hiba lehetőségét.

A spanyol pilóta a második előszezoni teszt záró napján rejtélyes okokból a 3-as és 4-es kanyar közötti belső falnak ütközött versenyautójával, melynek következtében agyrázkódást szenvedett. Így közel sem biztos, hogy részt tud venni a most csütörtökön induló harmadik teszten, Barcelonában.

A McLaren-Honda azonnal vizsgálni kezdte az esetet, majd a mai napon kiadott sajtóközleményük szerint a viharos szél okozhatta a balesetet. Cáfolták továbbá azon feltételezéseket, mely szerint Alonso már az ütközés eőtt elvesztette eszméletét.
“Fernando autója kisodródott a gyors, jobbos, 3-as kanyarban. Hirtelen elvesztette a tapadást, amitől instabil lett. Fernando próbált korrigálni és visszatérni a pálya belső ívére, az autó visszanyerte a tapadást és így ütközött a falnak.
Vizsgálataink szerint a balesetet a kiszámíthatatlan, viharos erejű szél okozta, ami más pilótákkal is előfordult. Kijelentjük, hogy nem volt semmilyen technikai probléma Fernando autójával, továbbá aerodinamikailag is minden rendben volt, semmiféle nyomásvesztést nem tapasztaltunk, annak ellenére, hogy jelentős G-erők hatottak rá.”

zeenews.india.com