Forma1-Live.hu

Még egy nagydíj veszélyben

Hiába szerepelt idén a versenynaptárban a Német nagydíj, anyagi okokból mégsem tudták megrendezni, és továbbra is kérdéses a jövője.

Majd ahogy közelítettünk a szezon második feléhez, felrebbentek a hírek, hogy a monzai nagydíj is veszélyben van, ami azért valljuk be, igen rossz hatással lenne az F1-re.

És ha ez nem lenne elég, most itt van még egy pálya…. A silverstone-i. Hiába van szerződésük 2026-ig, egy záradékban ki van jelentve, hogy korábban is kiszállhatnak. A briteknél is, akárcsak a németeknél, a súlyos anyagi gondok vezethetnek ehhez a lépéshez. Patric Allen ügyvezető igazgató jelenleg nem tudja garantálni Ecclestone-nak a jövőt, sem pedig a pénzt.

Mint azt Bernie Ecclestone elmondta, az idei nagydíj is már az ő segítségével jöhetett csak létre, ugyanis megengedte nekik, hogy 1 év haladékkal fizessék ki a 2015-ös nagydíj megrendezését. Ha viszont nem kap a pálya banki garanciát, több haladéknak nincs helye, és meg kell válnunk attól a pályától, ami az első nagydíjat biztosította az F1 számára.

www.telesport.hu