Forma1-Live.hu

Meg kell tanulni célba érni 2014- től?

Szinte az összes versenyzőnek változtatnia kell vezetési stílusán, ha célba akarnak érni a 2014- es Forma1- es versenyeken.

A legnagyobb kihívást az új turbómotorok, illetve a 100 kilogrammban meghatározott benzin mennyisége jelenti majd a pilótáknak. A versenytávhoz szükséges energiát két energia visszanyerő rendszerrel fogják pótolni a csapatok. Marad a KERS, ami a fékezésnél létrejött energiát használja, illetve lesz egy új rendszer, ami a motor hőenergiáját nyeri vissza a kipufogógázokból .

“Időmérőre több elektromos energia jut az autónak, így a pilóta maximálisan felhasználhatja az üzemanyag-mennyiséget, ami ekkor 100 kiló benzin/óra. A futam viszont más kérdés. Néhány versenyre a 100 kiló több, mint elég, máshol viszont körről körre gazdálkodni kell vele. Ezt a különleges vezetési stílust tanulni kell, hogyan legyél gyors anélkül, hogy túl sok benzint használsz”- nyilatkozta James Allison, a Ferrari csapat technikai igazgatója.

Csupán benzinnel nem tudják majd teljesíteni a versenyeket a pilóták, de arról még nincs tudomásuk, hogy mi lesz akkor, ha elromlik az új rendszer.

 

 

 

Fotó: Sutton Images