Forma1-Live.hu

Mégsem Bottas lesz Räikkönen utódja?

Kimi Räikkönen szerződése július 31-én, azaz most pénteken lejár az olasz istállóval. Ha külön egyeztetések nélkül meg akarják tartani a finnt, addig az időpontig lépni kell. Máskülönben ugyanaz lesz a helyzet, mint korábban Lewis Hamiltonnal volt…

A Ferrari azonban nem kapkodja el a döntést. Arrivabene kijelentette, a nyári szünetben nem törődik a pilótafelállással, a nyári szünet a pihenésre van. Emellett azt is kihangsúlyozta, hogy jelenleg az autó fejlesztése a legfontosabb kérdés, nem a pilótafelállás.

Korábban az olasz sajtó már tényként közölte, hogy Bottas érkezik Räikkönen helyére, azonban a másik finnt 2016-ig szerződés köti a Williamshez, aki csak 12-18 millió euró fejében hajlandó megválni pilótájától.

Ennek kapcsán felmerült Romain Grosjean neve is, akit szintén szerződés köt a Lotushoz, és mint azt elmondta, szívesen maradna is a csapatnál, ha a Renault felvásárolná. Szerződésében azonban van egy záradék, ami lehetővé teszi számára, hogyha a Ferrari vagy a Mercedes megkeresi, akkor minden probléma nélkül csapatot válthasson.

www.thisisf1.com