Forma1-Live.hu

Mégsem lesz 5 erőforrás

A jövő héten tárgyalja a Stratégiai Munkacsoport a plusz egy motor felhasználásáról szóló javaslatot, amit a Malajziai versenyhétvégén egyhangúlag elfogadtak a csapatok és Bernie Ecclestone is.

A jövő héten tárgyalja a Stratégiai Munkacsoport a plusz egy motor felhasználásáról szóló javaslatot, amit a Malajziai versenyhétvégén egyhangúlag elfogadtak a csapatok és Bernie Ecclestone is.

A Red Bull-nál a rossz szezonkezdet miatt reménykedtek abban, hogy sikerül módosítani a Forma-1 technikai szabályain, azonban ez közel sem biztos. Korábban úgy hírlett, hogy a Mercedes hiúsíthatja meg az ötödik motor ötletét, ám az Autosport szaklap tudomása szerint mégsem a német gárda, hanem a megemelkedő költségek miatt a McLaren, a Ferrari, a Williams és a Force India lehet a meghiúsítója. Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke koránt sem örül a hírnek, hogy többen is meggondolták magukat a Maláj futam óta.

„Fontos tanácskozás lesz a jövőheti a Stratégiai Munkacsoportban és biztos vagyok benne, hogy ez a téma is felmerül. De a modern Forma-1-es meetingeken a résztvevők egyetértenek valamiben, majd később meggondolják magukat.”

A Red Bull számára az idei év nem indult fényesen. Daniel Ricciardo autójában négy, Daniil Kvyat versenygépében két erőforrást használtak el eddig, így számukra ez az egy motoros bővítés kis mértékben elodázhatja a büntetéseket. Azonban abban Horner is egyetért, hogy számukra nem sok haszonnal bírna az ötödik erőforrás, mivel szerinte elkerülhetetlen, hogy idén 8-9 motort használjanak el.