Forma1-Live.hu

Megszületett az egyezség

A Suber istálló és Giedo van der Garde között zajló pereskedés végleg lezárult, tudatta a sajtóval a holland pilóta, sikerült egyezségre jutniuk.

A versenyző szerződés szegés miatt perelte be a Saubert az szezonnyitó előtt. A Victoria állam legfelsőbb bírósága a hollandnak adott igazat és elutasította a csapat fellebbezését is. Az ítélet szerint van der Garde szerződése érvényes, jogában áll versenyezni és a csapatnak biztosítania kell ezt a lehetőséget.
Szombaton a pilóta lemondott indulási jogáról, mivel a háttérben képviselői egyeztettek az istállóval. Kedden megszületett a kompromisszum és véget ért a pereskedés.
Giedo van der Garde közleményben tudata az egyezség tényét, ám ugyanakkor csalódottságának is hangot adott, hogy a Forma-1 világában megengedhet magának egy csapat ilyenfajta szerződésszegést. Tudja, hogy ezzel szinte biztos, hogy nem fog ülést kapni a jövőben és búcsút vehet Forma-1-es álmaitól.

“Abban bíztam, hogy végre bebizonyíthatom, mire is vagyok képes egy középcsapat színeiben, a 2015-ös szezonban. Az álmomat elvették tőlem, és sejtem, hogy így a Forma-1-es pályafutásomnak valószínű vége. A médiában sokat spekuláltak, de szeretném tisztázni, a szponzoraim már a tavalyi évben kifizették a támogatói díjakat. Ez pillanatnyilag segített a csapatnak átvészelni a tavalyi nehéz időszakot. Ezért is érthetetlenek számomra a mostani pénzügyi döntéseik, sőt egyenesen bizarrok.”

Van der Garde nem tért ki arra, hogy milyen összegű kártérítést kapott a csapattól, Adam Cooper szerint ez az összeg 15 millió euróra is rúghat.
A facebookon közzétett közleményében köszönetet mondott támogatóinak, hogy lehetővé tették neki a versenyzés lehetőségét és bízik benne, küzdelme nem volt hiábavaló.

A Sauber csapat nem szeretne további vitákba bonyolódni a holland pilótával, így ekként reagáltak szavaira:
“Frappáns válaszainklennének Giedo kijelentéseire, vádjaira, de nem szeretnénk kifejteni ezeket. Nem tenne jót a csapatnak, a szurkolóinknak és a partnereinknek sem. És úgy gondoljuk ezzel csak egy kaotikus csatát indítanánk el a médiában, és ezt nem akarjuk megtenni.”

A Sauber istálló a szezonban változatlan pilótapárossal, Felipe Nasr-rel és Marcus Ericsson-nal áll majd rajthoz és remélik hogy az Ausztrál nagydíjon mutatott jó teljesítményük az egész szezonban elkíséri őket.

Sauber F1 Team - Facebook oldala