Forma1-Live.hu

Megúszhatja a müncheni pert Ecclestone

Bernie Ecclestone kész kifizetni majdnem 300 millió eurót, azaz 90 milliárd forintot is vagyonából, hogy a müncheni bíróság peren kívüli megegyezésben ejtse a vádakat.

A brit üzletember ellen felhozott vád szerint, 2006-ban több, mint 10 milliárd forintnak megfelelő fonttal lefizette az akkori F1-es többségi tulajdonos, Bayerische Landesbank nevében eljáró Gerhard Gribkowskit. Azzal a szándékkal, hogy áron alul át adják a tulajdonrészek 47,2 százalékát, az Ecclestone által megjelölt CVC Capital Partnersnek.
Gribkowskit több, mint 8 év letöltendő börtönre ítélte a bíróság, azonban a brit számára lehetővé teszi a német jog, hogy egy meghatározott összeg felajánlásával és annak befizetésével a kincstárnak, vagy jótékony szervezetnek, “kivásárolja magát” a perből. Ezt azonban jóvá kell hagynia a bíróságnak is.

Bernie Ecclestone ügyvédje, Sven Thomas nyilatkozatában tesz említést a fentiekről:
„A német jogi gyakorlatban meg van a lehetőség, hogy egy per idő előtt lezáruljon, ha az alperes egy nagyobb összeget felajánl és befizet a kincstárnak, vagy jótékony szervezetnek. Azonban ezt jóvá kell hagynia az ügyészségnek és az ügyben eljáró bírónak is.” – nyilatkozta Sven Thomas a Daily Mailnek.

Ugyanakkor hozzátette: „Nem gondolom, hogy erre lehetőség nyílik a per kezdete előtt. De semmi sem lehetetlen.”