Forma1-Live.hu

Mi lesz veled Red Bull?

Hazai versenyére készül a Red Bull Racing.

Bár a négyszeres világbajnok alakulat “otthon” fog rajthoz állni, fényűző eredményekre nemigen számítanak.

Mindkét versenyautójuk 10 rajthelyes büntetést fog kapni, mivel a szezon közepén már az ötödik erőforrást szerelik be a megengedett négy helyett.

Ez a csalódást keltő szezon azonban úgy tűnik, hogy végképp kiborítja a csapat tulajdonosát, Dietrich Mateschitz-et. A milliárdos üzletember kezdi elveszíti reményét az iránt, hogy újra visszatalálnak az élmezőnybe. Ezért pedig a motorszállító Renault-ot okolja, mivel szerinte semmi esély arra, hogy a francia motorgyártó ledolgozza súlyos lóerő hátrányát.

A csapatvezető, Christian Horner nem tudott meggyőző választ adni arra, hogy a Red Bull Racing kivonul- e a Formula1- es világbajnoki sorozatból:

“Ritkán áll a nyilvánosság elé Dietrich, éppen ezért oda kell figyelni rá. Jelenleg nem állok olyan pozícióban, hogy nyilatkozzak a csapatunk jövőjéről. Dietrich a tulajdonos, ő fogja eldönteni merre tovább. Szívből remélem, hogy megtaláljuk a megoldást a problémáinkra, és nem fogunk odáig eljutni, hogy kivonulunk a Forma1- ből. Ez senkinek nem lenne jó.”

Fotó:Getty Images