Forma1-Live.hu

Monisha jól végzi a dolgát

Botrányokkal megtűzdelve indult a Sauber istálló idei szezonja.

Igencsak nehezen indult a Sauber istálló 2015- ös szezonja, miután szinte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzéséig bíróságokra járkált a csapat.

Monisha Kaltenborn csapatvezető ugyanis jogszerűtlenül bontotta fel Giedo Van der Garde szerződését az idei évtől. Az új szezonnak két új versenyzővel akartak nekirugaszkodni, akik támogatóiknak köszönhetően hatalmas mennyiségű pénzt vittek a csapathoz. Ez pedig létfontosságú volt a svájci gárda számára, hiszen évek óta pénzzavarral küzdenek. Van der Garde azonban nem hagyta annyiban a félreállítását, és előbb egy svájci bíróságon bizonyíttatta igazát, majd ezt követően Ausztrália- ban is bíróság elé vitte ügyét, ahol ismét igazat adtak a kirúgott versenyzőnek.

A döntés értelmében Giedo versenyezhetett volna a szezonnyitón, de egy kölcsönös megállapodást követően a két újonc pilóta állhatott rajthoz.

Peter Sauber, a svájci csapat alapítója azonban védelmébe vette, a sokak szerint hatalmasat hibázó csapatvezetőt:

“Rengeteg versenycsapat örülne, ha Monisha náluk dolgozna. A BMW kiszállása után együtt vásároltuk fel a csapatot, ez egy közös döntésünk volt, és Monisha segítsége nélkül ez a csapat valószínűleg már nem is létezhetne.”

Fotó: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Getty Images