Forma1-Live.hu

Monte Carlo legnagyobb vesztesei a Sauber és a Toro Rosso

A Sauber és a Toro Rosso istállóknál nagyon csalódottak a hétvégi, Monacói nagydíj után, mert mind a négy pilótának idő előtt fel kellett adni a versenyt.

A Toro Rosso két versenyzője Jean-Eric Vergne és Daniil Kvjat is kénytelen volt feladni, annak ellenére, hogy remekül mentek az időmérőn és mindketten a pontszerző helyek egyikén autóztak. Kvjat a 12. körben, a 8.helyről kiállni kényszerült, míg csapattársa autójában kipufogó probléma jelentkezett, ami miatt fel kellett adnia a futamot az 53. körben.

“Jól kezdődött számomra a verseny, jó volt a tempóm, tudtam óvni a gumikat és jó stratégiánk volt. Azután kaptam egy bokszutca áthajtásos büntetést és később a kipufogómmal is probléma adódott és be kellett fejeznem a versenyt. Ez kiábrándító volt. Pedig nagyon jól dolgoztunk, olyan autót kaptam, amivel még az ötödik hely is elérhető lett volna. De túl kell lennünk ezen és a következő versenyre fókuszálni. Kanadában mindent meg fogok tenni, hogy jó pozícióból rajtolva pontokat tudjak szerezni.” – nyilatkozta Vergne.

Kvjat is kiábrándítónak nevezte a Monacói nagydíjat:Ez kiábrándító volt,főként azért, mert pontszerző helyeken végezhettünk volna. Az elején jól rajtoltam és fel tudtam jönni a 8. helyre, de sajnos nem jöttek össze úgy a dolgok, ahogy terveztük. Remélem, hogy Kanadában is hasonló lendülettel tudjuk tovább folytatni a munkát.”

A Sauber sem tudott pontot szerezni Monacoban sem és mivel a Marussiának sikerült a lehetetlen, a konstruktőri összetettben visszacsúsztak a 10. pozícióba. A versenyt a 17. és a 18. helyről várhatta Gutierrez és Sutil és a rajt után kezdtek feljönni, elsősorban a német mutatott be mérnöki pontosságú előzéseket. Azonban a folyamatos harc a helyezésekért hamar megbosszulta magát és Adrian Sutil az alagút utáni sikán előtt, a bal oldali szalagkorlátnak vágta az autót, rommá törte a Saubert.
Hasonlóan tett Esteban Gutierrez is csak ő a Rascasse kanyarban nézte el az ívet és a jobb hátsó kerekével kapta el a szalagkorlátot, megpördült, defektet kapott, így fel kellett adnia a versenyt a 62. körben, pontszerző helyről.

„Nagyon csalódott vagyok.” – mondta Sutil az RTL-nek nyilatkozva. “Az autóm nem nyújtja azt a teljesítményt, amit szerettem volna. Nem rajtoltam rosszul, viszont az első körben kialakult tumultusban megsérült az első szárnyam, amit le kellett cserélni és a mezőny végére tudtam visszajönni. Sokat kellett előznöm és sikerült pár helyet nyernem. Többet is tartogatott ez a verseny számunkra, de csak rajtam múlt, hogy ez nem sikerült, hibáztam.”

Esetban Gutierrez már pontszerző helyen volt, amikor hibázott és kiesett a versenyből. „Nagyon russzul érint, hogy kiestem, hiszen pontszerző helyen voltam. Szeretnék bocsánatot kérni minden csapattagomtól, akik fantasztikus munkát végeztek – mondta.