Forma1-Live.hu

Montezemolo: Ez a helyes döntés

Bombaként robbant a hír hétfőn, hogy “lemondott” csapatvezetői tisztségéről Stefano Domenicali, a Scuderia Ferrari vezetője.

Domenicali 2008 óta vezette a Ferrari istállót, ám a 2008- as konstruktőri bajnokság után nem sikerült az élen végezniük. Az eredmények elmaradásáért nagyon sokan az olasz csapatvezetőt teszik felelőssé. Az idei szezont is harmatgyengén kezdte a legendás Ferrari alakulat, így a szezon harmadik futama után Domenicali lemondott vezetői székéről.

“Teljes mértékben vállalom a felelősséget az elmúlt évekért. A változást és megújulást figyelembe véve, eljött az ideje a döntésemnek, amivel teljes egészében a csapat jövőjét vettem figyelembe.”-nyilatkozta Stefano Domenicali.

Domenicali helyét már a hétvégi Kína- i Nagydíjon átveszi, a szintén olasz származású, Marco Mattiacci.

A 44 esztendős Mattiacci semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik egy Formula1- es csapat irányítását illetően, de a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo meg van győződve arról, hogy ez volt a helyes döntés az utódlást illetően.

“Nem akartam egy újabb vezetőt keresgélni, Mattiacci hosszú ideje a Ferrari család tagja, így mellette döntöttem. Nagyon sok jó technikai szakemberünk dolgozik a csapatnál, így ők biztosan a segítségére lesznek.”-vélekedett Montezemolo.

Az elnök azt is hozzátette, hogy mindenben segíteni fogja Mattiacci munkáját:

“Sokkal több időt fogok eltölteni a csapat közelében, arra fogunk törekedni, hogy ismét versenyképesek legyünk, és a mezőny elején harcoljunk.”

 

Fotó: Reuters