Forma1-Live.hu

Montezemolo nem megy sehova?

Luca di Montezemolo az Olasz nagydíjon a kamerák elé állva elmondta, hogy nem akarja elhagyni a Ferrarit.

A Monzai nagydíj előtt elterjedt a sajtóban a hír, hogy az olasz elhagyja Maranellót és az Alitalia vezérigazgatója lesz, mert a Ferrari többségi tulajdonosa a FIAT konszern elégedetlen a munkájával. Montezemolo 1991 óta vezeti a vörös gárdát és további három évre szóló szerződése van.

Fernando Alonso örült a hír hallatán, de mégsem lehet teljes mértékben nyugodt. Ugyanis a FIAT a héten elnökségi ülést tart, melyen az olasznak be kell számolnia az F1-es csapat jelenlegi helyzetéről és a tervekről. Ezt követően még akár az ő maradásáról is dönthetnek.

Luca di Montezemolo utódaként emlegetett Sergio Marchionne, a FIAT egyik vezetője, elmondta, hogy szerinte Montezemolo vasárnapi nyilatkozatában azt sugallta, hogy ő a szabályokon felül áll, de hozzátette: “Amikor egy cég változtat a véleményén, akkor a dolgok is változnak”
Elismerően nyilatkozott Montezemolo gazdasági téren elért eredményeiről, azonban hozzátette:
“Kiemelkedően fontos, hogy a Ferrari sikeres legyen az F1-ben, ez a cél és mást nem fogadhatunk el. Nem szeretném látni a csapatot a 7. vagy a 12. helyen. Nem az én hatásköröm alá tartozik az elnökség változtatása, de egy biztos, mindenkit le lehet váltani.”

Marchionne ezen nyilatkozatával továbbra is kérdésessé teszi Montezemolo jövőjét.