Forma1-Live.hu

Most Rosbergé a pole

Ahogy azt ígérték, az időmérőre már száraz körülmények között került sor.

A Q1-ben nem voltak nagy meglepetések, Max Verstappenen kívül, akinek – a hírek szerint – elektromossági okokból megállt az autója, így a biztos továbbjutásból egy biztos kiesés lett. Rajta kívül a további kiesők, már mondhatnánk, hogy a megszokottak voltak, Jenson Button, a két Sauberes és a 2 Manor.

A Q2 ismét “eseménytelenül” zajlott, mindössze az elején történt egy helycsere a Q1-hez képest, Rosberg – Hamilton lett a sorrend. A kiesőkön talán itt sem lepődtünk meg, Grosjean-nak az utolsó után másodpercben sikerült beverekednie magát a Q3-ba, kiszorítva ezzel Hülkenberget. Rajta kívül Sainztól, Manldonadotól, és Alonsotól búcsúztunk.

A Q3 első gyors köreiben szintén Rosberg bizonyult gyorsabbnak, azonban csak 76 ezreddel, mint csapattársa, aki hatalmasat hibázott a visszafordítóban. Azonban, hogy a hiba nélkül Hamiltonnak lett e volna esélye megelőzni csapattársát, már nem derült ki, hiszen Daniil Kvyat balesetével idő előtt véget ért a Q3. Az orosz pilóta megcsípte a fű szélét, ám amikor korrigálni akart, elvesztette az uralmát autója felett, és a gumifalban kötött ki, ami előtt még egyszer a tengelye körül is megforgott. Kvyat azonban szerencsésen megúszta az esetet, nem történt komolyabb sérülés.

Az időmérőt tehát Rosberg nyerte Hamilton, és Bottas előtt. Vettel csak a negyed lett, míg Räikkönen mindössze a 6. Közéjük Felipe Massa ékelődött be az 5. helyre.

formula.hu