Forma1-Live.hu

Nem hisznek Ecclestone-nak

Az ügyészek megkérdőjelezték Bernie Ecclestone azon állítását, mely szerint Gerhard Gribkowsky zsarolta meg őt a Bayerische Landesbank – CVC Partners cégcsoport közötti Forma-1-es részvényvásárlás során, még 2006-ban.

A Müncheni Törvényszék április végén kezdte tárgyalni az ügyet. A vád szerint Ecclestone lefizette Gribkowskyt, hogy kockázatelemzőként becsülje alul a Forma-1-es részvényeket.

A tárgyalást pénteken folytatták, melyen a 83 éves, brit üzletember tagadta a vádakat és továbbra is fenntartotta állítását, mely szerint Gribkowsky zsarolta őt azzal, hogy hamis állításokat közöl az adóhatósággal, melyek veszélyeztetik Ecclestone vagyonát.

Az ügyészség ledegradálta Ecclestone magyarázatát a történtekről. Martin Bauer, aki mindkét felet kihallgatta már, mondta “Soha sem volt világos számomra, hogyan is történt ez a zsarolás”.

Közben Ecclestone ügyvédei azzal érveltek, hogy a vesztegetés nem egy hivatalos személlyel szemben történt, hanem egy normál emberrel. “Amikor a Shanghai versenypálya mellett állsz, nem dolgozol köztisztviselőként.”

Gribkowsky a héten pénteken tesz tanúvallomást az ügyben.

sportdelor.com