Forma1-Live.hu

Nem lesz elég a benzin Kanadában?

Komolyan számolni kell a Montreal-i Nagydíjon az üemanyagfogyasztással, mivel könnyen előfordulhat, hogy elfogy a benzin.

Idéntől 100 kg benzin áll rendelkezésükre a pilótáknak, ennyivel kell teljesíteniük a futamokat, illetve az energiavisszanyerő rendszerek segítségével. A fékezési energiát visszanyerő rendszereknek kevesebb szerepük lehet Kanadában, mivel viszonylag kevés komolyabb féktáv lesz a versenypályán, így azok nehezebben is tudnak visszatöltődni. Ez viszont azt eredményezi, hogy a versenyzőknek leginkább benzinnel kell “megoldaniuk” a versenyt. A hosszú egyenes szakaszok igenycsak igénybeveszik majd a motorokat, aminek a következménye a nagyobb üzemanyagfogyasztás lehet.

A Renault mérnöke, Rémi Taffin nyilatkozata szerint igencsak oda kell figyelni az üzemanyaghasználatra, mert az nem lesz elég a verseny teljesítésére.

“Megterhelő versenyünk lesz Montrealban. Kevés a féktáv, ahol dolgozhatnának az energia visszanyerő rendszerek. A hosszú egyenesekben viszont szükség lesz a motorerőre, így szerintem kritikus lesz az üzemanyag fogyasztás. 100 kg benzinn áll a rendelkezésünkre, de önmagában az nem lesz elég ezen a versenypályán.”-nyilatkozta a franciák szakembere.

Fotó: Vladimir Rys/ Getty Images