Forma1-Live.hu

Nem lesz költségvetési plafon 2015-től

Mégsem fogják bevezetni a költségvetési plafont a Forma-1-ben árulta el Jean Todt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a vasárnapi futamot követően, Bahreinben.

A tervek szerint egy teljesen új szabályozási rendszerrel kordában akarták tartani a költségeket. Ez év júniusáig határoztak volna erről a szabályozásról, ami végül is meghiúsulni látszik. Ugyanis a brit szaklap, az Autosport annak az információnak a birtokába jutott, hogy hat csapat összefogva, (Mercedes, Williams, McLaren, Red Bull, Lotus és a Ferrari) leírták véleményüket erről a tervezetről melyben kifejtették aggályaikat a költségvetési plafonról.

Szerintük, nem létezik olyan megoldás, amely minden csapat számára megfelelő lenne. Ők a technikai- és sportszabályzat bizonyos pontjainak változtatásában látják erre a megoldást.

Jean Todt eképpen nyilatkozott erről a Bahrein nagydíjon:
“Annak ellenére, hogy csapatok többsége támogatta a költségvetési plafon bevezetését viszont a Stratégia Munkacsoportban részt vevő alakulatok ellene vannak. Így, mivel 6 csapat és a kereskedelmi jogok birtokosa is ellene vannak, 18-ból 12-en, akkor nem tudom elfogadni és így nem lesz költségvetési plafon.”

dailymail.co.uk