Forma1-Live.hu

Nem vált be a Mercedes kipufogója

A Mercedes istálló a tegnapi, barcelonai, második tesztnapon próbálta ki új kipufogóját, mely arra hivatott, hogy erősítse a V6-os turbó motorok hangját.

A fejlesztést, a délelőtti etapban kipróbáló német pilóta, Nico Rosberg szerint egy cseppet sem erősödött versenygépének hangja, a trombita forma ellenére sem.

„Sajnálatos, de semmit sem változott az autó hangja, így tovább kell dolgoznunk rajta. Szeretnénk ha hangosabb lenne a motor, a sport jövője érdekében, de más megoldást kell kipróbálnunk, mert ez nem volt megfelelő” – nyilatkozta Rosberg.

A feltételezéseket, melyek szerint ez a kipufogó forma befolyásolhatja az autó teljesítményét, Rosberg cáfolta, elmondása szerint “minden ugyanolyan volt”.

A német pilóta állítását a Force Indiával versenyző Daniel Juncadella is megerősítette: “Amikor mögötte haladtam, alig hallottam valamit.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség továbbra sem adja fel a turbó motorok hangjának erősítését és a csapatokkal karöltve tovább folytatják a fejlesztéseket, hogy teljesíthessék a Forma-1 rajongóinak kívánságát.

worldcarfans.com