Forma1-Live.hu

Newey-Vettel-Horner a Hondánál?

Rendkívül komolyan veszi a Formula1- es visszatérést a japán Honda vállalat.

A Honda a McLaren istálló partnere,- illetve részvényeseként tér vissza 2015- től a Formula1- be. A japán cégóriásnál már rögtön az első esztendő lezártával, világbajnokságot szeretnének ünnepelni. Ehhez a a legutóbbi feltételezések szerint ki is szemelték a rivális Red Bull Racing istálló sikertrióját, Adrian Newey-t, Sebastian Vettel-t, valamint a sikeres csapatvezetőt, Christian Horner- t is. Készek lennének egy komoly összeget kifizetni Newey szakértelméért, aki így angliai otthona közelében dolgozhatna, valamint bevonnák a cég GT autói tervezésébe is. (A Ferrari ajánlatát többek között azért is utasított vissza Newey, mert ha elfogadná, akkor minden bizonnyal Olaszországba kellene költöznie, távol a családjától.) A Honda egy tapasztalt top pilótát is akar, így SebastianVettelt is kiszemelték maguknak, aki még mindig fiatal és harapós.

Korábbi pletykák szerint előbb Fernando Alonso neve merült fel a folytatást illetően, de Alonso már “öregebb”, valamint a katalán bajnok kijelentette, hogy maradni akar a Ferrari-nál.

Amennyiben a “bevásárlás” sikeres lenne, minden bizonnyal leszerződtetnék a Red Bull istállót sikerre vezető, Christian Horner csapatfőnököt is. Ez pedig egybevágna a McLaren istálló jelenlegi versenyigazgatójának, Eric Boullier-nek annak a kijelentésével, mely szerint a legendás brit alakulatnál rendkívüli átalakulások várhatóak.

LAT PHOTOGRAPHIC