Forma1-Live.hu

Orosz tőke a Saubernek

Egy orosz befektetői csoport lett a Sauber új partnere, sőt műszaki vonalon is együttműködnek majd. Az is elképzelhető, hogy jövőre egy fiatal orosz pilóta lesz a csapat egyik versenyzője.

Mint az nemrég kiderült, a Sauber jópár beszállítójának mintegy egymillió euróval tartozik. Nico Hülkenberg is felbontotta szerződését, mert nem tudtak fizetni neki, és már az idei szezon befejezéséhez is óriási összegre volna szükségük.

A csapat hétfőn egy sajtóközleményben tudatta, hogy megállapodást kötöttek egy háromtagú orosz befektetői csoporttal, így biztosított az istálló jövője. A három vállalat az Investment Corporation International Fund nevű befektetési alapkezelő, az északnyugat-oroszországi  állami fejlesztési alapkezelő, valamint az orosz nemzeti repüléstechnikai intézet. A Sauber műszaki vonalon is együttműködik a befektetőkkel, az intézet mérnökeivel közös fejlesztéseik is lesznek.

A Sauber bejelentette, hogy képzési programot indít a jelenleg mindössze 17 éves Szergej Szirotkinnek, és ha jól fejlődik, a Forma-1-ben is versenyeztetni fogják 2014-ben. Ez azért lenne fontos, mert jövőre rendezik az első Orosz Nagydíjat Szocsiban, és Vitalij Petrov kiszorulása után most nincs a mezőnyben orosz pilóta.

 

Fotó: automobilsport.com