Forma1-Live.hu

Osztrák Nagydíj – Dietrich Mateschitz zsebbe nyúl

A Red Bull birodalom tulajdonosa elérte, hogy a 2014-es Forma-1-es versenynaptárban hosszú idő után újra legyen Osztrák Nagydíj. Nagy nyereséget nem remél, de csapatára mégis kedvező hatással lehet a hazai verseny.

Manapság nem túl jövedelmező vállalkozás F1-es futamot rendezni, több kormány is csak nyögve tudja rendezni a jogdíjakat, de Dietrich Mateschitz nem is a nagy profit reményében egyezett meg Bernie Ecclestone-nal.

Az Autosport cikkéből az is kiderül, hogy Ecclestone a Red Bull Racing tulajdonosával sem tett kivételt. „Nem kínált különleges feltételeket, de ott volt a kezünkben az az ütőkártya, hogy az F1 mindig is szeretett Ausztriába jönni. Varázslatos versenyhétvégét ígérhetünk, és ez megkülönböztet minket más helyszínektől”- menedzselte máris saját versenyét az osztrák üzletember.

A jegybevételből talán fedezni tudjuk versenyrendezés költségeit, de a jogdíjra nem futja majd belőle. Ez az én költségem lesz. Azonban az, hogy zsinórban három bajnokságot nyertünk, sokat segíthet nekünk”- fogalmazta meg a legfőbb okot, ami miatt szerinte sok szurkoló látogat majd ki az osztrák versenyekre Spielbergbe.