Forma1-Live.hu

Paul di Resta menedzsere aggódik

Paul di Resta menedzsere elismerte, tart attól, hogy a pilóta a szezon második felében mutatott gyenge teljesítménye kihatással lesz a jövőjére.

A 2013 idénye jól indult, hiszen 8 versenyen hétszer végzett pontszerő helyen, melyből csapata, a Force India is profitált. Viszont az utóbbi négy megmérettetésen di Resta idő előtt kénytelen volt befejezni a versenyt, teljesítménye romlott, mely részben vezetői hibákon és főként gumiproblémákon alapszik.

“Ez egy érdekes helyzet, még megvan a lehetőség hogy meghosszabbítsuk a szerződést. nyilatkozta Richard Goddard a Glasgow Evening Times-nak.

“Nehéz bármit is mondani, mert a szezon utolsó felében di Restát a gumiabroncsok változtatása hátrányosan érintette. Így nem tudta hozni azokat az eredményeket amiket elvárt magától, de ez a csapatán is múlik.”

És Goddard aggódik amiatt, hogy a szponzorral rendelkező pilóták esetleg kitúrhatják a skót versenyzőt.

“Nehéz tudni, hogy mi fog történni a következő évben . Sok olyan pilóta akad, akinek van elég tőkéje és sajnos sok olyan csapat van, akinek szüksége van erre. Ez talán a legnagyobb probléma, mert egyre inkább nem a tehetség számít abban, hogy valakinek lesz-e helye egy autóban. A Force India viszont ilyen szempontból mindig is korrekt volt, ők ügyelnek arra, hogy tehetséges pilóta üljön a volán mögé, és nem olyat kerestek, aki pénzt hoz, ami szerintem nagyszerű hozzáállás!”

Getty Images