Forma1-Live.hu

Perez és Chilton is rajthely büntetést kapott

A Nemzetközi Automobil Szövetség két esetben is rajthelybüntetést szabott ki a Kanadai nagydíjon.

Az első körben Max Chilton lökte ki csapattársát, a hármas-négyes kanyarkombinációban. Bianchi megpördülve, háttal a négyes kanyar kijárati ívénél lévő falnak ütközött és darabokra tört a Marussia. A baleset következtében mindkettejüknek fel kellett adni a versenyt.
Az esetet kivizsgálták és Max Chiltont egy három rajthelyes büntetéssel sújtották a soron következő, Osztrák nagydíjra.

A másik baleset az utolsó kör elején történt, amikor a célegyenes végén, az ötödik helyen autózó, Felipe Massa, lendületét kihasználva, a féktávon akarta megelőzni a Force India pilótáját, Sergio Perezt. A mexikói azonban hirtelen módosította az ívet és Massa elé vágott. A brazilnak esélye sem volt reagálni Perez manőverére és jobb első kerekével a Force India bal hátsóját találta el. Az ütközést követően mindkét autó irányíthatatlanul a gumifalba csapódott. Kis híján a harmadik helyen előttük kanyarodó Sebastian Vettelt is magukkal vitték, azonban a világbajnok címvédő résen volt és az ívről letérve megúszta az ütközést.

Hatalmas erőhatások érték a pilótákat, Perezt 32G, Massát 27G-nyi erőhatás érte, amikor a falba csapódtak. Szerencsére mindkét pilóta karcolások nélkül megúszta az esetet.
A bírák azonban Sergio Perezt hozták ki bűnösnek, amivel sem ő, sem pedig csapata nem értett egyet, pedig visszanézve tisztán látható a mexikói szándékos elévágása. Perez 5 rajthelyes büntetést kapott az Osztrák versenyre.

forceindiaf1.com